Hoppa till huvudinnehåll
Johanna Ginstmark

Den 6 mars 2001 vändes min värld upp och ner för att aldrig bli densamma. Jag var 21 år gammal när min far begick självmord och mitt liv förändrades för alltid. Det har varit en lång resa till att bli den hela person jag är idag och hans död har påverkat mig i grunden på många olika vis.

Idag arbetar jag som manusförfattare (Hassel, Halvvägs till Himlen), script consultant och föreläsare. Jag driver också en podcast som heter 'Framgångar och Motgångar' vars syfte är att öppna upp film- och tv-branschen genom att prata om det som är svårt och jobbigt, men framförallt om vad man kan lära sig av motgångar. På grund av min egen erfarenhet har jag ett starkt behov av att visa att det finns fler än en utväg ur det där mörka, att det alltid finns fler dörrar att öppna.

Den största fienden för psykisk ohälsa och självmord är tystnad och det är därför jag tackade ja när Suicide Zero frågade om jag ville vara förlöpare till Karin Boyes minneslopp. Dess största vän är medmänsklighet och kärlek. Många människor vet sällan vad de ska säga när någon lider av psykisk ohälsa eller har en anhörig som har dött i suicid. Saken är den att det inte behövs så många ord alls, inte heller några råd eller försök till lösningar. Det enda som behövs är en närvaro, handlingar av kärlek och att helt enkelt finnas till.

Jag och min lillasyster kommer att springa/jogga/gå i Hagaparken i Stockholm den 30 september, kl. 10.00. De som vill är självklart välkomna att göra oss sällskap.

Anmälan gör man på hemsidan via Karin Boyes minneslopp / anmälan eller via nedan länk och anmälningsavgiften på 50:-  går till Suicide Zero´s verksamhet.  

https://www.mittlopp.se/Anmalan/XTDJBTFJDAVBAEQQUH

Vi kanske ses där?