Skip to main content

FÖRLÖPARE

Author: netnebulis14 / Date: Sat, 07/02/2016 - 20:11
FÖRLÖPARE

BLI FÖRLÖPARE OCH VISA VÄGEN !

( Längst ned kan du ta del av Förlöparnas presentationer )

Vill du engagera dig i Karin Boyes Minneslopp och bidra med din historia, unika potential och kreativitet för att loppet ska utvecklas och ge stöd åt alla de som inte riktigt orkar?

Vi söker dig med personliga erfarenheter, visioner och glöd för kampen mot psykisk ohälsa och självmord. Kanske har du du en egen historik som du vill dela med dig, innovativa idéer, kontaktnät eller annat som gör att insamlingen runt Karin Boyes Minneslopp ska bli så bra som möjligt.

Insatser och löpning kan göras över hela Sverige.     

Vi välkomnar dig varmt till vår grupp för kraft och resultat. Som förlöpare finns inget krav på att vara fysiskt aktiv, du  kan visa vägen på andra goda sätt. Stötta exempelvis via din förening, skola, gym, företag  och /eller i sociala medier. Gemensamma insatser kommer ge alla värdefulla erfarenheter och kontakter och framförallt kommer fler knoppar brista ut i blom med kraft mot självmord.

Maila oss ditt intresse om på vilket sätt just du kan bidra via kontaktformuläret till höger tillsammans med en kortare beskrivning av dig själv så återkommer vi till dig.

Tidigare lyckade initiativ:

Elin Östh och Elsa Lindster som går i klass 5 träffade Suicide Zeros volontär Maria Pedersen i Timmernabben i Småland. Efter mötet tyckte de att fler borde få upp ögonen för Suicide Zero. Så de anordnade loppet Nabbe-run, fick med sig 140 personer, tio procent av alla boende i Timmernabben, och samlade in över 7500 kr till Suicide Zero.

– Man vill gärna stödja folk som har den sorgen, säger Elin Östh.

För få känner till Suicide Zero. Det tycker Elin Östh 12 år och Elsa Lindster 11 år, som går i klass 5 i Tillingeskolan i Timmernabben. De började kontakta chefer på affärer för att fråga om de ville sponsra loppet Nabbe-run med saft och frukt. Av Maria Pedersen fick de Suicide Zeros armband och en t-shirt samt pepp. Nästan tio procent av alla boende i Timmernabben slöt upp och fortfarande donerar folk pengar som Elin Ösths mamma ska sätta in inom kort.

Hur känns det att anordna ett sådant lopp och dra in över 7500 kr?
– Det kändes väldigt bra. Många säger att vi är bra tjejer, säger Elin Östh.

Vi på Suicide Zero bugar och tackar! 
– Så viktigt och ett fantastiskt fint! Ju fler som bidrar till att förebygga självmord desto närmare kommer vi vårt mål: noll självmord. Hatten av för Elin och Elsa, säger Alfred Skogberg, generalsekreterare för Suicide Zero.